200 NOK ligger på gata, plukker du dem opp?

Aksjer, fond, eiendom, obligasjoner, høyrentekonto, osv.
Svar
Brukeravatar
Utbytteprinsen
Innlegg: 171
Registrert: 2019-06-17 11:57
Kontakt:

200 NOK ligger på gata, plukker du dem opp?

Legg inn av Utbytteprinsen » 2021-10-05 12:20

Akkurat nå har du muligheten til å få 200 NOK dersom du oppretter aksjesparekonto til dine barn hos Kron: https://kron.no/api/referral/invite/kgxy9. Setter du inn 1000 NOK så har du plutselig 20 % avkastning på første innskudd :)

Hvorfor har jeg opprettet ASK hos Kron tenker du kanskje? Jo, det startet med at jeg sparer i indeksfond til mine barn, slik at jeg kan hjelpe dem med startkapital til egen bolig eller lignende dersom de skulle trenge det når de blir voksne. Tidligere sparte jeg i KLP, men plutselig oppdaget jeg at jeg hadde tabbet meg på det groveste. Det viser seg nemlig at KLP kun opererer meg 1 stykk reel ASK per personnummer. Dersom en oppretter flere ASK'er hos KLP kan en ikke gi disse videre i arv/gave uten å utløse skatt.

KLP.JPG
KLP.JPG (37.66 kiB) Vist 16420 ganger

Men hvis dette uansett skal brukes til kjøp av bolig, er det så nøye at det utløser skatt? Egentlig ikke, men jeg ønsker å gi mine barn et valg når de blir så gamle at disse kontoene blir aktuelle. Enten benytte kontoen til egenkapital ved kjøp av bolig, eller fortsette sparingen på ASK-kontoen. Dersom det viser seg at de har samme mentalitet som faren så vil de nok velge alternativ nr. 2. Hvis ikke er det også helt greit, men da har de i alle fall fått velge selv.

Jeg startet derfor det møysommelige arbeidet med å finne leverandører av ASK med lavest mulig kostnader på indeksfond, og der en samtidig kan gi hele ASK'en videre i gave/arv uten å utløse skatt av gevinsten (før et eventuelt uttak fra kontoen senere). Etter mye leting stod jeg igjen med 2 stykk alternativer. Nordnet priser seg dessverre ut av denne konkurransen med 0,3 % plattformavgift på indeksfond i bunn (sorry Nordnet).

Kandidatene som stod igjen med lave kostnader var da Nordea og Kron. Førstnevnte har en litt kroglete nettside når det kommer til åpning av aksjesparekonto og en må alltid innom nettbanken for overføringer hvis en ikke setter opp autotrekk. Kron derimot har et svært enkelt brukergrensesnitt når en bruker appen, og en kan enkelt sette over penger spontant eller opprette flere kontoer. Når kontoene skal overføres splitter en bare opp i den brøken en velger selv, og kostpris og gevinst videreføres til hver enkelt nye konto.

ASK KRON.JPG
ASK KRON.JPG (42.79 kiB) Vist 16419 ganger

En annen bra ting er at Kron nå endelig har fått på plass fritt fondsvalg slik at en selv kan sy sammen en fondspakke til barne sine. Selv er jeg litt gammeldags og kjører bare alt i klp global indeks v. Enkelt og greit!

Har du lyst til å starte med sparing til dine barn (eller deg selv) og samtidig få 200 NOK i startkapital er det bare å følge denne lenken ( https://kron.no/api/referral/invite/kgxy9 ) eller benytte vervekode kgxy9 når du oppretter konto på via appen.

For full åpenhet må det opplyses at jeg også får 200 NOK dersom du laster ned appen og starter sparing ved å benytte vervelenken, men jeg ser på dette som en vinn-vinn ved at vi begge får en liten slump og at jeg anbefaler et godt produkt som jeg selv benytter.
Og som et siste stalltips...du kan også anbefale denne videre til venner og familie dersom du er fornøyd. Og da er det DU som får 200 NOK per snute ;)
Sist redigert av Utbytteprinsen den 2022-01-06 09:18, redigert 5 ganger totalt.
Følg min vei mot økonomisk frihet her: https://www.darkpool.no | https://twitter.com/utbytteprinsen | Få 200 kr gratis når du oppretter Aksjesparekonto her: https://kron.no/api/referral/invite/kgxy9

Brukeravatar
Utbytteprinsen
Innlegg: 171
Registrert: 2019-06-17 11:57
Kontakt:

200 NOK ligger på gata, plukker du dem opp?

Legg inn av Utbytteprinsen » 2021-12-01 13:39

Nylig kom Nordnet ut med en nyhet om at de senker prisene på indeksfond fra 1. april 2022. https://www.nordnet.no/blogg/vi-senker- ... ndeksfond/. Jeg sjekker hva dette vil si for alle fondssparere der ute siden Nordnet lar en ha flere ulike ASK'er som kan gis videre i arv/gave.

Ser vi på KLP AksjeGlobal Indeks V som er mitt favoritt indeksfond så blir den nye årlige prisen hos Nordnet 0,28 % (0,19 % plattformavgift + 0,19 % forvaltningshonorar - 0,09 % returprovisjon).

Nordnet nye priser.JPG
Nordnet nye priser.JPG (35.33 kiB) Vist 16137 ganger
Kron Indeksfond.JPG
Kron Indeksfond.JPG (81.05 kiB) Vist 16137 ganger

Hos kron er totalprisen for samme indeksfond 0,22 %. Altså et godt forsøk av Nordnet, men de når ikke helt opp når det kommer til pris.
Har du lyst på 200 Kr i startkapital når du oppretter aksjesparekonto til deg eller dine barn? Bare bruke denne lenken ( https://kron.no/api/referral/invite/kgxy9 ) eller vervekode: kgxy9

Hvorfor bør en starte så tidlig som mulig med sparing? Svaret er renters-renter effekten! Dersom en starter med barnetrygden (1654 NOK) og matcher mellomlegget når denne reduseres til 1054 NOK ved fylte 6, så kan en sitte igjen med 700k ved fylte 18 (før inflasjonsjustering).

FFg01p2XwAcSaPo.png
FFg01p2XwAcSaPo.png (24.4 kiB) Vist 16129 ganger

Lykke til med sparingen!
Følg min vei mot økonomisk frihet her: https://www.darkpool.no | https://twitter.com/utbytteprinsen | Få 200 kr gratis når du oppretter Aksjesparekonto her: https://kron.no/api/referral/invite/kgxy9

Svar