Side 1 av 1

Liste over offentlige registre med personopplysninger på nett

Lagt inn: 2019-10-31 17:48
av skallmann
Da jeg logget meg inn for å sjekke mine egne data i gjeldsregisteret i dag kom jeg på at det jo finnes en hel del nettjenester hvor man kan se offentlige og ikke-offentlige personopplysninger om seg selv. Jeg tenkte det ville være fint å lage en liste over dem. Kom med forslag, så legger jeg dem til i lista etter hvert.
Takk til: @compound_int på Twitter for tips om NAV, Utbytteprinsen for tips om aksjonærregisteret, Facebook, politiet, eInnsyn og noske postlister.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2019-11-01 07:26
av Utbytteprinsen
Topp oversikt skallmann :D Slenger på noen linker som er litt i preiferien av kjerneintensjonen med denne posten. Nettsteder der du kan sjekke opplysninger om andre, men også deg selv.
  • eInnsyn https://einnsyn.no/ Felles publiseringstjeneste for statlige virksomheters postjournaler. Her kan du blant annet se om brevet du sendte til statsministeren virkelig kom frem.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2019-11-01 20:44
av skallmann
Takker! Vurderte det foreløpig dit at aksjonærregisteret blir med, men at eInnsyn ikke blir det.

Edit: Etter nærmere ettertanke ble eInnsyn også med.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2019-11-02 01:42
av skallmann
La til en hel del flere sider. Ble overrasket over at vitnemålet mitt fra videregående fra 2003 var tilgjengelig på samordnaopptak.no, såvel som vitnemål fra universitetet. Ble også overraska over furstpasient.no da jeg oppdaga den for et års tid siden.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2019-11-04 09:31
av Utbytteprinsen
Og hvis du tør se alt Facebook har lagret om deg så kan du laste ned en kopi av dine personlige data på denne måten: https://www.facebook.com/help/170173069 ... global_nav ;)

Lurer du på om det er utlevert noen informasjon om deg fra politiet sin side kan du be om innsyn her: https://www.politiet.no/kontakt-oss/inn ... registere/.

Du har for eksempel rett til å få innsyn i:
  • om opplysingar om deg er utleverte til andre
  • kven dei i så fall er utleverte til
  • kva for type opplysingar som er utleverte
Kjekt dersom en er paranoid, driver med hvittsnippforbrytelser eller av andre grunner bare har lyst til å vite hva andre vet om en.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2020-02-19 09:30
av Utbytteprinsen
https://norske-postlister.no/
Dette er en samling av postlister for hele Norge. Målet var å samle så mange kommunale og statlige postlister i en tjeneste og gjøre de tilgjengelig for borgerjournalistikk.

Re: Registre og informasjon på nettet

Lagt inn: 2020-02-22 01:06
av skallmann
Takker! Lagt til!

Re: Liste over offentlige registre med personopplysninger på nett

Lagt inn: 2021-01-22 23:02
av Sunset
Takk for flott liste, Skallmann!