Side 1 av 1

Pensjonssparing i urolige tider

Lagt inn: 2019-10-08 10:12
av Utbytteprinsen
Hva tenker dere om pensjonssparing i urolige tider der flere varsellamper blinker ut en kommende resesjon? Her tenker jeg i utgangspunktet på pensjonssparing gjennom jobben (innskuddspensjon) der arbeidsgiver betaler inn til en ekstern pensjonsforvalter. I mitt tilfelle kan en velge mellom 5 ulike spareprofiler som spenner mellom "ekstra forsiktig spareprofil" til "ekstra offensiv spareprofil". Beklageligvis er det ingen mulighet for å velge rene indeksfond hos Storebrand (fy!).

Slik jeg ser det er det to mulige hovedstratergier:
  • Sitte rolig i båten med ekstra offensiv spareprofil og tenke at det er lenge igjen til pensjonsalder.
  • Endre til ekstra forsiktig spareprofil før en større korreksjon i aksjemarkedet, og så endre til en mer offensiv spareprofil når markedet flater ut.

Selv har jeg akkurat endret til 100 % ekstra forsiktig spareprofil. Selv om aksjemarkedet muligens vil oppleve flere topper før neste resesjon, better jeg på at hovedindeksens synker langt under dagens nivå ved neste store fall. Er veldig spent på hva dere andre tenker om dette :)

Pensjonssparing.JPG
Pensjonssparing.JPG (98.05 kiB) Vist 253 ganger

Re: Pensjonssparing i urolige tider

Lagt inn: 2019-10-26 11:05
av Androgen
Mantraet er jo "time in the market beats timing the market". Det er selvsagt lov å ta veddemål på markedet, slik du har gjort nå, men jeg tror empirien sier at det ikke lønner seg.

Re: Pensjonssparing i urolige tider

Lagt inn: 2019-10-28 08:31
av Utbytteprinsen
Utviklingen for 2019 år sier definitivt at det ikke lønner seg å ta slike veddemål, men så får vi se hva desember 2019 og begynnelsen av 2020 bringer :?: Planen er uansett å pensjonere seg lenge før en fyller 62, så denne innskuddspensjonen fra jobb blir bare en bonus når den kicker inn :D