Veien til gjeldsordning

Forum for gjeldsproblemer. Boliglån, kredittkortgjeld, forbruksgjeld, spillegjeld. Gjeldsordning og refinansiering.
Svar
Snoopi
Innlegg: 3
Registrert: 2022-04-24 08:12

Veien til gjeldsordning

Legg inn av Snoopi » 2022-04-24 08:15

Nå har jeg sendt ut forslag til frivillig gjeldsordning som jeg vet blir avslått. Pga har snakket med kreditorer på tlf.
Når jeg så går videre og sender inn alt som en søknad om offentlig gjeldsordning skal inneholde.
Hva skjer videre da ? Hvor lang tid tar det før de i det hele tatt ser på søknaden ?

MonsieurDeo
Innlegg: 3
Registrert: 2021-04-08 14:17

Re: Veien til gjeldsordning

Legg inn av MonsieurDeo » 2022-05-06 01:18

Frivilligheten retter seg mot kreditorene, siden du selv har sendt ut forslag. Det betyr at du må få med deg kreditorene på å starte gjeldsordning etter de regler og lover som gjelder for ordningen. Om kreditor/ene ikke er villige til å la deg komme inn i frivillig gjeldsordning, kan tvungen gjeldsordning komme til anvendelse. Det er egne regler og lover for den tvungne ordningen.

Først og fremst bør du skrive til samtlige kreditorer og forklare din økonomiske situasjon. F.eks. ved at du ber om helt eller delvis sanering av gjelden på grunn av ... osv. Slik får du dokumentert at du har forsøkt å komme til en ordning med kreditorene uten å lykkes. Dokumentasjon pr. brev er viktig/absolutt nødvendig for søknadens videre gang. Det er ikke nok å komme med lettvinte forklaringer overfor namsmannen, så vær pinlig nøyaktig og absolutt redelig alt fra starten i prosessen.

Gangen etter innsending av søknad vil trolig variere etter søknadsbunken hos namsmannen. Er det mangler eller annet ved søknaden din, får du ganske sikkert en time for gjennomgang av saken. Hvis du får innvilget gjeldsordning, er det datoen for søknadstidspunktet som setter startstreken for det hele. Du får trekk hver måned til det endelige dividendeoppsettet er klart. Tidlig dividende (gjerne liten gjeld) betales ned først - deretter dividendene, som gjerne er kreditorene du skylder mest og som du starter betalingen til når de tidlige er ferdig nedbetalt.

Det er bare namsmannen som kan, som alt sagt, svare deg på tidsperspektivet.

Lykke til.

Svar