Aksjekonto for amerikanske utbytteaksjer

Aksjer, fond, eiendom, obligasjoner, høyrentekonto, osv.
Svar
Brukeravatar
Utbytteprinsen
Innlegg: 145
Registrert: 2019-06-17 11:57
Kontakt:

Aksjekonto for amerikanske utbytteaksjer

Legg inn av Utbytteprinsen » 2019-06-18 08:30

Hei,
En stor del av min aksjebeholdning består av amerikanske utbytteaksjer som betaler utbytte i USD. Per dags dato har jeg disse på Investeringskonto Zero hos Nordnet, slik at jeg slipper løpende beskatning på utbyttene. I fremtiden tenker jeg å leve av utbyttene, dvs. at jeg benytter disse til å betale månedlige utgifter. En av bekymringene er svingende kronekurs i forhold til dollar. Så lenge jeg er i akkumuleringsfasen er ikke dette noe problem siden svak kronekurs gir høyere utbytte og sterk kronekurs gir lavere utbytte, men samtidig gjør det billigere å reinvestere utbyttet.
Problemet kommer den dagen jeg skal begynne å bruke utbyttet og kronen plutselig styrker seg 40-50% i forhold til dollar.
Hvordan takler andre norske utbytteinvestorer denne utfordringen? Er det noen som f.eks har opprettet aksjekonto i USA slik at utbetalt utbytte ikke konverteres til annen valuta ved utbetaling? Eller finnes det noen norske/nordiske aksjekontoer der utbyttet kan beholdes i dollar? Tenker at jeg som pensjonist fint kan bo i et land som benytter dollar som valuta.

NOK vs USD.JPG
NOK vs USD.JPG (30.79 kiB) Vist 17411 ganger
Følg min vei mot økonomisk frihet her: https://www.darkpool.no | https://twitter.com/utbytteprinsen

Svar