Lavere kurtasje hos Nordea enn hos Nordnet

Aksjer, fond, eiendom, obligasjoner, høyrentekonto, osv.
Svar
Psmith
Innlegg: 7
Registrert: 2020-08-17 14:20

Lavere kurtasje hos Nordea enn hos Nordnet

Legg inn av Psmith » 2020-08-18 15:02

Ser mange nevner Nordnet. Har AKS der.

Er fersk selv, så derfor litt nyfiken:

Hvorfor Nordnet i stedet for Nordea? Prismessig virker Nordea ha mye lavere kurtasje.
Kurtasje på 0,04% skulle tilsi 8 kroner på en handel på 20.000 kr. Med Nordnets "Mini" vil samme handel koste 29 kr.
Minimumskurtasje 1 kr. Max 99 kr.

Har ikke Nordea ennå. Men sannsynligvis om noen dager. Grensesnittet til Nordnet er visstnok bedre. Men man kan jo være begge steder, men trade på Nordea skulle jeg tro. Dette åpner også for å kjøpe små poster.

Kilde: https://www.nordea.no/privat/vare-produ ... -nett.html

Brukeravatar
Utbytteprinsen
Innlegg: 163
Registrert: 2019-06-17 11:57
Kontakt:

Re: Lavere kurtasje hos Nordea enn hos Nordnet

Legg inn av Utbytteprinsen » 2020-08-19 08:20

Hei,

Nordnet har tidligere vært et godt alternativ for oss som investerer i akerikanske utbytteaksjer grunnet kontotype som tidligere muliggjorde utsettelse av skatt på alle utbyttene. I tillegg hadde de rimelige priser på indeksfond og sine egne indeksfond med 0 kr i forvaltningshonorar. Nå har de kommet med en ny prismodell (plattformavgift) på fond (aktivt forvaltede og indeksfond) og har dermed priset seg ut av markedet. I tillegg er de, som du nevner, mye dyrere på kurtasje for norske og nordiske aksjer.

Du kan lese mer om hvordan de priser seg helt ut på indeksfond i denne tråden her: https://twitter.com/utbytteprinsen/stat ... 1976476674

Min klare anbefaling er å:
  • Kjøpe norske- og nordiske aksjer på ASK hos Nordea.
  • Kjøpe indeksfond på ASK hos Sbanken, KLP eller annen tilbyder som ikke gjør fondskostnadene dyrere ved å legge på plattformavgift.
  • Kontotype for amerikanske utbytteaksjer er i skattemessig "limbo" for tiden. Dersom spørsmålet vedrørende kildeskatt ikke blir avgjort til gunst for innehavere av kapitalforsikringskonto med investeringsvalg, så vil det i fremtiden lønne seg å kjøpe disse på vanlig aksje- og fondskonto hos tilbyderen med lavest kurtasje for utenlandske aksjer.
Grensesnittet for aksjehandel er ikke det beste på hovedsiden til Nordea. Benytter en derimot https://investor.nordea.no er det straks litt bedre :)

*ASK = aksjesparekonto
Følg min vei mot økonomisk frihet her: https://www.darkpool.no | https://twitter.com/utbytteprinsen

Psmith
Innlegg: 7
Registrert: 2020-08-17 14:20

Re: Lavere kurtasje hos Nordea enn hos Nordnet

Legg inn av Psmith » 2020-08-20 21:46

Takk for tips.

KLP har lenge vært en favoritt år det kommer til prisstruktur.

Sbank var pioneren når det kom til nettbank uten mye gebyr. Slik Stocknet (som ble kjøpt opp av svenske Nordnet) var på aksjehandel.

KLP selge den private delen av pensjonssparingen til DNB (som ingen vil tenke på som rimelig for folk flest), Sbank er ikke lenger så rimelig og Nordnet mye dyrere enn Nordea. Man må alltid følge med.

Nordea for lokale, Nordnet for utlandet og KLP/Sbank for fonds høres greit ut. Tror likevel mange vil velge en makelig løsning med alt på ett sted.

En ting jeg ennå ikke har forstått er hvorfor utbytteaksjer er så gjevt. Alt annet likt er det vel mer lønnsomt om bedriften reinvesterer de samme pengene?

Svar